СУ "Емилиян Станев" - В. Търново

Добре дошли на нашия сайт!

Слънчеви усмивки и незабравими мигове в днешния ден !
С хляб и сол днес, 10.10.2019 г., ученици и учители от СУ "Емилиян Станев" - Велико Търново посрещнаха гости от училище "Св. Едмънд" – Джайпур, Индия. Посещението е следствие на няколкогодишното сътрудничество между двете училища.  
Гостучителите наблюдаваха уроци по химия и физика в седми и осми клас при  преподавателите М. Йорданова и В. Недкова. 
Обменът на добри практики ще продължи с провеждане на уроци от страна на индийските учители на английски език. В девети клас учениците ще работят по темите “Източници на енергия“ и „Хранителни ресурси“ с Dr. Rageshwari Paniya, учител по биология и химия.
Учениците от десети и единайсети клас ще работят с учителя по социални науки Ms. Priya Panjwani по темите „Сектори от индийската икономика“ и „Развитие на индийската икономика“.
А Mrs. Punееt Soni, учител по екология в осми и девети клас, ще проведе часове на тема „Презентация за Раджастан и неговата богата култура“ и „ Кратко въведение в билингвалното обучение“.
Следващият етап от укрепването на сътрудничеството и обмена на добри практики между двете училища е през м. януари, когато трима учители от СУ "Емилиян Станев“ ще заминат за Джайпур, където ще наблюдават и изнасят уроци на английски и френски език. 
По време на своята визита в периода 09-15.10.2019 г. гостите участваха в уъркшоп по керамика с ръководител Симона Тодорова. Предстои им да се запознаят с културните паметници в старата столица, като посетят Мултимедийния туристически център „Царевград Търнов“, където ще се запознаят с исторически личности и паметни събития от периода на Второто българско царство. Ще се докоснат се до творенията на майстор Кольо Фичето и символа на занаятчийството и търговията на града – Самоводската чаршия.