СУ "Емилиян Станев" - В. Търново

Добре дошли на нашия сайт!


С нова програма за кариерно консултиране започва учебната година СУ „Емилиян Станев“

„Моята кариера. Успешно начало“ е пилотен проект на училище „Емилиян Станев“ за кариерно ориентиране, който се осъществява с партньороството на международната фирма Таксбек Груп. Ирландската компания работи дълги години в сферата на данъците и финансовите консултации и от 2 години успешно реализира програма за кариерно ориентиране „Моята кариера. Успешно начало“ в град Варна.

„Решихме за пръв път във Велико Търново да стартираме тази програма за учебната 2019/2020 година, защото има осезаема нужда бизнеса да се включи в образованието. Ние имаме капацитет да предадем своя опит на практика и да дадем реалистична представа на учениците какво да очакват в кариерен план. А учениците имат нужда да се запознаят лично с професионалисти в различни направления и да почерпят вдъхновение от реалния бизнес в международен аспект.“ – споделя Цветанка Иванова от HR екипа на Таксбек.

Таксбек Груп си партнира с училище „Емилиян Станев“, запознавайки дванадесетокласниците със спецификите при избора на професия, планирането на първите стъпки в кариерата и кандидатстването за работа.

Освен предимство пред останалите кандидати на пазара на труда, на финала на програмата учениците ще получат и много награди. Фирмата ще осигури еднократна парична стипендия, индивидуална консултация със сертифициран коуч, както и участие в кариререн акселератор Pitch Bootcamp в края на месец ноември.

Моята кариера. Успешно начало - PDF файл