СУ "Емилиян Станев" - В. Търново

Добре дошли на нашия сайт!

На 19 и 20.09.2016г. в гр. Бургас се проведе четиринадесетото ученическо състезание ,,Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации".

Отборът на СУ „Емилиян Станев”, като победител на областния кръг, участва, представяйки област Велико Търново. Учениците Мартин Хабоян, Денислав Бончев, Дамян Кънев и Преслав Маринов се състезаваха с 28 отбора от цялата страна. Състезанието е част от международен проект FORETELL, чиято основна цел е да подпомогне подготовката на учениците за справяне със заплахите на околната среда посредством дейности по експериментално учене. Проектът се изпълнява от четири Европейски организации, работещи в областта на обучението, IT технологиите, правата на децата, пожарната безопасност и защита на населението.

След оспорвана надпревара нашият отбор зае осмото място. Ръководителят на отбора – г-жа Маргарита Бурнева –  и инструкторът – инспектор ЗН Димитър Алурков – подкрепяха участниците и дадоха всичко от себе си за достойното представяне на област Велико търново.